معرفی دستگاه گلاب گیری

دستگاه های گلاب گیر، عرقیجات گیر و دستگاه های تقطیر همگی دستگاه هایی هستند که دارای وظایف مشابهی می باشند و فقط از عناوین مختلفی برخوردار هستند. دستگاه عرق گیر و تقطیر با مدل ها و توان های تولیدی مختلف در خانه و کارگاه ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توان با استفاده از آن ها انواع عرقیجات گیاهی مانند عرق نعنا، آویشن،کاسنی، و گلاب را تولید نمود. به عبارتی دیگر فرایندی که منجر به تولید عرقیجات گیاهی و محصول گلاب می شود، تقطیر نام دارد. تقطیر نیز به مجموعه تغییرات شیمیایی و فیزیکی اطلاق می شود که طی آن مواد اولیه یا گیاه مورد نظر تحت فشار و حرارت به بخار تبدیل شده و سپس با سرد کاری بخار حاصل شده به مایع تبدیل می شود که این مایع، مایعی کاملاً خالص و پر از خواص می باشد. مایع حاصل از فرایند تقطیر (عرق گیاهان) که با استفاده از دستگاه های تقطیر به وجود می آید به قدری خالص است که حتی در بعضی مواقع دارای خواص بیشتری از خود گیاه می باشد. 

انواع دستگاه عرقیجات گیر

دستگاه عرق گیر تک جداره

مدل ساده و پایه دستگاه عرق گیری و تقطیر دارای یک جداره است و لوله ای مارپیچ و نسبتا بلند دارد، بدین ترتیب عرق گرفته شده به درون لوله مارپیچ هدایت می شود و پس از سرد کاری تبدیل به مایع می گردد. این نوع دستگاه های عرق گیری معمولا از انرژی گاز شهری برای ایجاد گرما استفاده می کنند و با توجه به اندازه دیگ می توانند توان و ظرفیت تولیدی متفاوتی داشته باشند. حتی در برخی مدل ها می توان از این دستگاه یا دیگ عرق گیری بر روی اجاق گازهای خانگی نیز استفاده نمود. 

دستگاه عرق گیری دو جداره

این دستگاه ها تشابه زیادی با تک جداره ها دارد و جهت جلوگیری از اتلاف انرژی و قدرت میعان بیشتر (تبدیل بخار به مایع) به صورت دوجداره تولید می گردد.

دستگاه های عرق گیری سرد کن دار

در این مدل از دستگاه ها که شامل تک و دو جداره ها هم می گردد، خنک کاری بخار بر خلاف مدل های قبلی که با آب انجام می گردید با کندانسور برقی انجام می شود به این صورت که لوله مارپیچ بخار توسط کندانسور برقی خنک می گردد که در این مدل شدت میعان بیشتر از مدل خنک کاری با آب می باشد.

دستگاه تقطیر برقی

در حال حاضر برخی مدل های دستگاه عرق گیری برقی نیز به بازار وارد شده اند که دیگر نیازی به گاز شهری جهت تولید حرارت دیگ ندارند و با استفاده از برق، گرمای مورد نیاز خود را تامین می کنند. البته در حال حاضر بیشتر مدل های برقی دارای اندازه های کوچکی هستند و برای استفاده های خانگی مورد استفاده قرار می گیرند.

مراحل کاری دستگاه های  عرق گیر

در اولین مرحله باید گیاهان و گل‌هایی که میخواهیم از آن ها عرق استخراج کنیم را در داخل مخزن پایینی دستگاه عرق گیری بریزیم. معمولا عرقیجات فقط برای یک گیاه خاص گرفته می شوند بنابراین نباید گیاهان مختلف را با هم مخلوط کنیم زیرا این کار می تواند کیفیت محصول نهایی را تحت تاثیر قرار دهد. در برخی موارد به تولید عرق دو آتشه نیاز داریم که برای این کار به جای ریختن آب معمولی در داخل دستگاه از عرق گرفته شده قبلی همان گیاه استفاده خواهد شد.

آخرین مرحله برای دریافت عرق تولید شده صبر کردن و رسیدن دمای عرق استخراج شده به دمای محیط است؛ که این مرحله برای دستگاه عرق گیری تک جداره است زیرا عرق تولیدی آن گرم است. هنگامی که عرق خنک شد و تمام بخش های لوله مسی خشک شد، می توانید محصول پایانی خود را دریافت نمایید.

مزایای استفاده از دستگاه عرق گیری

در سال های اخیر ایجاد کسب و کار های خانگی و کوچک پیشرفت زیادی داشته اند و به همین دلیل افراد زیادی به دنبال ایجاد کسب و کار های نو هستند. یکی از راحت ترین و پربازده ترین کسب و کار های حال حاضر تولید انواع عرقیجات گیاهی است. همانطور که در بالا اشاره شد، مراحل استفاده از دستگاه عرق گیری پیچیده و سخت نیست و هر فردی با استفاده از یک دستگاه تقطیر مناسب می تواند مقدار زیادی عرق گیاهی و گلاب تولید کند و حتی به راه اندازی خط تولید عرقیات گیاهی نیز بپردازد.

دستگاه عرق گیری و تقطیر معمولا دارای مدل های مختلف با توان و ظرفیت های تولید متفاوت است که شما بر اساس نیاز خود می توانید آن ها را انتخاب کنید. از طرف دیگر با هر دستگاه می توانید انواع مختلف عرق گیاهی و گلاب را تهیه نمود و بدین ترتیب محصولات تولیدی خود را متنوع کنید.

ادامه مطلب
صفحه 1 از 5